Heb je plannen om je badkamer te verbouwen? Dan wil je misschien wel weten wat de nieuwste trends zijn op het gebied van badkamers. Lees er alles over en maak van jouw nieuwe badkamer een moderne ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen.

Trend 1 – Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen in de badkamer is steeds meer in opkomst. Zo zien we heel veel hout op de vloer, als lambrisering en zelfs als ombouw voor sanitair. Verder zien we op de wanden veel tadelakt en andere natuurlijke wandbekleding. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een prettige en warme sfeer in de badkamer.

Trend 2 – Wellness in de badkamer

We zien steeds meer verschuiving in het gebruik van badkamers. Waar badkamers eerst voornamelijk praktisch werden ingedeeld en vooral bedoeld waren om je in op te frissen en tegelijkertijd de was te doen, worden de ruimtes nu het liefst gebruikt als eigen spa ruimte. Luxe materialen en extra’s zoals een stortdouche, dimbare verlichting en zelfs sauna’s en jacuzzi’s in de badkamer worden steeds gangbaarder in Nederlandse huishoudens.

Trend 3 – Open ruimte

Trends Breda Kleine douchehokjes, een bad achter een douchegordijn en een toilet verstopt in de hoek is heel erg ouderwets. In de badkamers van tegenwoordig wordt er voornamelijk nadruk gelegd op ruimte. Glazen wanden, inloopdouches en sanitair uit één kleur zorgen ervoor dat je badkamer heel ruim oogt. De hele ruimte wordt betegeld met grote tegels of gestuct met tadelakt zodat het lijkt of de wanden en de muren in elkaar overlopen.