Het nadeel van een toilet is dat ‘ie soms verstopt kan raken. Als dat gebeurt is de nood aan de man. Niemand heeft zin om de verstopping weg te halen, een loodgieter is duur, en leven zonder toilet is ook niet heel aangenaam. Soms weet je wat de verstopping veroorzaakt, wat het weer wat makkelijker maakt.

Weet je wat de verstopping veroorzaakt? Toilet

Als je weet wat de verstopping veroorzaakt, kun je al een aantal manieren om de verstopping op te lossen uitschakelen. Als er bijvoorbeeld speelgoed de wc is gevallen, dan weet je al dat een ontstopper geen zin heeft en dat trucjes met afwasmiddel en warm water ook nooit zin gaan hebben. Probeer die dan ook niet, want de kans is enkel groter dat je het stuk speelgoed juist verder brengt en de verstopping nog lastiger wordt om te verhelpen.

Wanneer er iets dergelijks is voorgevallen doe je er vaak goed aan om direct een loodgieter in te schakelen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf te proberen of je het stuk speelgoed terug kunt halen. Je doet dit het beste met een rubberen handschoen of met bijvoorbeeld een haak. Zorg wel dat je niet de toiletpot beschadigt!

Is er sprake van een ontstopping door wc-papier probeer dan het toilet te ontstoppen met een ontstopper. Ontstoppingsmiddel kan ook werken, maar let op: dit kan uw leidingen beschadigen.

Mocht je er echt niet uit komen (of beter gezegd: mocht de verstopping er echt niet uit komen), dan kun je het wellicht beter aan een ervaren loodgieter overlaten.

Tip: vraag of de buren ook last hebben van een verstopping. Soms ligt de verstopping in de riolering. Schakel in dit geval de gemeente in.