U heeft sinds kort een nieuwe CV ketel aangeschaft, maar loopt tegen een paar problemen aan. Dat kan iedereen gebeuren. Het is niet gemakkelijk om gelijk te weten hoe een CV ketel werkt, want er zijn verschillende soorten ketels die op een verschillende manier werken. Weet daarom zeker dat u weet welk model u heeft en hoe u met bepaalde problemen om kunt gaan.

Gebruik de juiste draden

Ten eerste is het belangrijk dat u zeker weet welke draden u gebruikt om uw ketel aan te sluiten. Probeer uw draden niet zomaar uit, want dit kan voor langdurige schade zorgen. Het is beter dat u zeker weet welk type thermostaat u heeft met de juiste handleiding voor het gebruik daarvan. Lees dan deze gebruiksaanwijzing goed door en gebruik de juiste aansluitdraden. U kunt op internet ketellijsten vinden of misschien heeft u al een installatieboekje. Als u dit alles niet heeft, neem dan contact met ons op. Pas ook op dat u geen loos draadje onder een overgebleven schroefje legt. Dit kan gevaarlijk zijn.

Problemen met de thermostaat

CV ketel Het kan zijn dat uw thermostaat niet aan of uit slaat. Dit kan verschillende redenen hebben. Ten eerste kan het zijn dat u al voor een lange tijd deze ketel gebruikt en de batterijen bijna leeg of al leeg zijn. Als deze batterijen geen alkaline batterijen zijn, kan het namelijk voorkomen dat het symbool voor lege batterij niet verschijnt op uw beeld. Daarnaast kan het zijn dat u de draden niet juist heeft aangesloten. Ten slotte is het belangrijk om de voorkant van uw ketel goed af te stemmen met de bodemplaat.
Voor meer problemen kunt u contact met ons opnemen. Wij staan u graag tot dienst en helpen u graag op weg met het gebruik van uw CV ketel. Weet zeker dat u warm de winter door kunt komen!