Wij lossen verstoppingen in Breda op

Een leiding of afvoer die verstopt zit? Iedereen overkomt het een keer. Een verstopping in Breda kan zowel in nieuwe als in oude leidingen voorkomen. In de afvoer van douche, het fonteintje van de wc, het toilet of in de keuken. Haren en zeepresten gaan klonteren en blijven in de afvoer in de badkamer hangen, en voor etensresten en vet geldt in de keuken hetzelfde. In de afvoerbuis van de wc hecht toiletpapier en maandverband zich aan de binnenkant van de afvoerbuis en zorgt op termijn voor een blokkering van de doorgang. De loodgieter in Breda staat voor u klaar om ervoor te zorgen dat de verstopping snel weer wordt opgelost.

Tips

De verstopping kan tal van oorzaken hebben, maar duidelijk is wel dat de verstopping snel verholpen moet worden.

Trek niet zomaar nog een keer door

Wc’s zijn zo gemaakt dat er in principe één vol waterreservoir in leeg gekiept kan worden zonder dat de wc overstroomt. Als je ziet dat de wc verstopt is en al het water blijft staan, trek dan niet nog een keer door. De wc zal dan immers overstromen, met als gevolg dat u in de uitwerpselen en andere viezigheid zit.

Probeer de verstopping te verwijderen

Soms zit de verstopping nog net in de hals van het toilet en hoeft u er niet helemaal voor de leidingen te ontstoppen. Trek lange rubberen handschoenen aan (of doe het zonder…) en voel of u iets voelt dat de verstopping zou kunnen veroorzaken. In sommige gevallen heeft u deze snel gevonden, anders vereist het wat meer ingrepen.

Probeer te ontstoppen met afwasmiddel

Soms is een verstopping nog redelijk eenvoudig te verwijderen. Je kunt het proberen door, als de pot van de wc redelijk leeg is, flink wat afwasmiddel in de pot te spuiten. Wanneer je dit hebt gedaan kiep je er een emmer heet (niet kokend heet, dan kun je de pot beschadigen) water achteraan. Het liefst vanaf een flinke hoogte, zodat het water harder neerkomt en de kans groter is dat de verstopping losschiet. Laat het nog even inwerken, en met wat geluk is je verstopping verdwenen. Als er echter speelgoed in de wc is gevallen, dan weet u al dat een ontstopper geen zin heeft en dat trucjes met afwasmiddel en warm water ook nooit zin gaan hebben. Probeer die dan ook niet, want de kans is enkel groter dat u het stuk speelgoed juist verder brengt en de verstopping nog lastiger wordt om te verhelpen.

Tip: Vraag of de buren ook last hebben van een verstopping. Soms ligt de verstopping in de riolering. Schakel in dit geval de hulp van de gemeente in.

Verstoppingen zitten altijd in de weg

verstoppingen breda Verstoppingen ontstaan niet altijd door haren, papier, of andere resten. Kinderen vinden het interessant om bijvoorbeeld speelgoed in het toilet te gooien en de laatste jaren zijn mobiele telefoons, die per ongeluk doorgespoeld worden, ook vaak een boosdoener. Als u regelmatig last heeft van verstoppingen kunnen de buizen mogelijk een onjuiste diameter hebben, waardoor ze dichtslibben. Leidingen kunnen ook zo verouderd zijn dat er barsten in ontstaan of dat ze gaan lekken. Het vocht loopt dan weg, terwijl vuil zich vasthecht in de leidingen. Daardoor kunnen leidingen gaan verzakken. Door een inspectie met een camera kunnen wij de oorzaak opsporen en de verstoppingen verhelpen.

Blijf niet tobben met een verstopping, maar neem contact op met ons. Onze experts lossen met geavanceerde apparatuur uw verstoppingen in Breda snel op.

Bel meteen voor een afspraak

Waarom kiest u voor ons?

Spoedklussen

Lekkages

Verstoppingen

CV ketel reparatie