installatiebedrijf en loodgietersbedrijf

Vandaag de dag kun je talloze vakmannen inschakelen die je van dienst kunnen zijn bij diverse klussen in jouw woning. Wil je werk aan jouw leidingwerk uit laten voeren? Dan denk je vast en zeker al snel aan een loodgieter. Er zijn vandaag de dag echter ook installatiebedrijven die jou kunnen helpen bij leidingwerkzaamheden. Hierdoor twijfelen veel mensen welke van de twee bedrijven zij nu het beste in kunnen schakelen voor werkzaamheden. Twijfel je ook? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hieronder namelijk wat het verschil is tussen een installatiebedrijf en een loodgietersbedrijf.

Lekkages verhelpen

Een installatiebedrijf en loodgietersbedrijf voeren beide werkzaamheden uit aan het leidingwerk. Zo verleggen ze bijvoorbeeld allebei leidingen. Ook kunnen ze beide nieuwe leidingen aanleggen. Heb je te maken met een lekkage? Dan doe je er goed aan een loodgietersbedrijf in te schakelen. De meeste installatiebedrijven richten zich namelijk niet op het verhelpen van een lek in jouw dak of leidingwerk. In het geval van een lekkage is het dus verstandig om een loodgietersbedrijf in te schakelen. Een lekkage is in dat geval namelijk binnen de kortste keren verholpen. Dit is nog maar de vraag wanneer je een installatiebedrijf inschakelt.

Werk aan cv ketel

Zijn er problemen met jouw ketel? Of wil je jouw oude ketel vervangen door een nieuwe? Dan kun je dit laten doen door een installatiebedrijf. Wat veel mensen niet weten, is dat een loodgieter ook prima werk aan een ketel uit kan voeren. Heb je bijvoorbeeld te maken met een storing? Dan is het echt niet nodig om hiervoor een installatiebedrijf in te schakelen. Het loodgietersbedrijf bij jou in de buurt kan dit probleem namelijk ook snel verhelpen. Veel loodgieters werken tegenwoordig zelfs met een speciale spoedservice. Hierdoor zijn zij 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar in geval van nood. En een storing in jouw cv ketel bestempelt een loodgietersbedrijf zeker als noodgeval.