ClickCease

De nieuwste trends binnen het loodgietersvak voor 2022

Trends binnen het loodgietersvak
Nieuws

Vandaag de dag bestaan nog altijd bedrijven die door middel van gietvormen met lood, tin of zink producten maken. Vroeger goten loodgieters deze stroken lood, tin of zink in waterleidingen om deze waterdicht te maken. Het moderne loodgietersberoep is vandaag de dag echter een stuk geavanceerder geworden. Maar wat zijn op dit moment de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak? Loodgieter Breda zet de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen het loodgietersvak voor u op een rij.

Veranderingen binnen gedragseigenschappen van een loodgieter

 

Het uitbreiden van het kennisniveau

Het voltooien van de juiste opleiding in noodzakelijk om het loodgietersberoep te mogen uitoefenen. Zo moet een betrouwbare loodgieter eerste een beroepsopleiding hebben gevolgd. Met het behalen van deze opleiding is het toegestaan om installatiewerkzaamheden aan bijvoorbeeld de cv-ketel uit te voeren. Echter is enkel eenmalig het behalen van een beroepsopleiding tegenwoordig niet genoeg om op de hoogte te blijven van de benodigde kennis. De laatste jaren zijn er binnen het loodgietersvak verschillende, voornamelijk technologische, toepassingen gekomen die de werkzaamheden van een loodgieter kunnen veranderen. Voorbeelden hiervan zijn een zonneboiler of een slimme thermostaat. Veel loodgieters zullen tijdens hun beroepsopleiding nog niet gehoord hebben van deze toepassingen en zullen door middel van cursussen hun kennis moeten uitbreiden.

Ontwikkeling van de klantbenadering

De ontwikkeling binnen de klantenservice is een direct gevolg op de toenemende mate van online reputatie. Voor een lokale dienstverlener is het tegenwoordig van groot belang om goede recensies en positieve opmerkingen van klanten te verkrijgen. Een slechte opmerking of recensie kan als snel gevolgen hebben voor toekomstige klanten. Om klanten tevreden te houden zijn ze in de loop van de tijd ontwikkeld tot koning. Het oplossen van vragen van klanten of het geven van wat extra informatie zijn tegenwoordig geen overbodige diensten.

Duurzaam denken

Net als binnen elke branche is duurzaamheid ook binnen het loodgietersvak een hot topic. Loodgieters worden regelmatig ingezet bij verbouwingen. Doordat binnen de bouw sector duurzaamheid een hoge prioriteit heeft, zullen loodgieters hier in mee moeten gaan. Het plaatsen van zonnepanelen, warmtepompen- of boilers zijn werkzaamheden die tegenwoordig regelmatig voorkomen voor een loodgieter. In het begin van deze ontwikkeling kwam het toepassen van duurzame oplossing nog wat stroef tot gang. Dit had te maken met het feit dat duurzame oplossingen meer geld kosten. Tegenwoordig gaan echter toch steeds meer huishoudens over tot duurzame installaties.

Steeds meer doe-het-zelvers

Doe-het-zelvers, oftewel mensen die zelf allerlei klusjes opknappen, komen tegenwoordig steeds vaker voor. Zo gaan steeds meer woningbezitters tegenwoordig zelf aan de slag met het leggen van leidingen in hun woning. Deze ontwikkeling is tot stand gekomen door het gemak waarmee mensen zelf informatie kunnen opzoeken via het internet. Binnen twee klikken op Google valt een volledige instructievideo te vinden, waarin stapsgewijs wordt uitgelegd hoe een leiding zelfstandig gelegd moet worden. Wij adviseren echter om hiermee op te passen. Foutjes bij het aanleggen van bijvoorbeeld leidingen is snel gemaakt. Zo kunnen leidingen niet op een schone grond gelegd worden, of blijken de leidingen achteraf toch niet naadloos op elkaar aan te sluiten. Een ervaren loodgieter heeft altijd de juiste ervaringen en middelen tot zijn beschikking om deze klus in één keer goed uit te voeren.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedklussen
Lekkages
Verstoppingen
Cv-ketel reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button