ClickCease

Stinkt uw doucheputje? 7 tips om dit op te lossen

Doucheputje stinkt
Nieuws

Bij veel mensen komt het regelmatig voor dat hun doucheputje stinkt. Het is een onaangename geur en maakt het badkamerbezoek vervelend. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem op te lossen en dit kunt u gerust zelf doen. Wij van de loodgieters Breda raden aan om dit op tijd te doen. Een verstopte afvoer kan op lange termijn veel problemen met zich meebrengen en kan een lekkage veroorzaken. Zodra dat gebeurd bent u verder van huis.

Oorzaken stank van een doucheputjedoucheputje stinkt

Hoe komt het dat uw doucheputje stinkt? De oorzaak van de stank is een ophoping van haren en zeepresten die in het afvoerputje blijven hangen. Hier kunnen bacteriën en schimmels zich makkelijk voortplanten en een lange tijd overleven. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat er een stank ontstaat. Een andere oorzaak kan zijn dat er een lek is de afvoerleidingen of dat de stankafsluiter kapot is.

Stank identificeren

Uw doucheputje stinkt? De bovenstaande verschillende oorzaken nemen ook een verschillende onaangename geuren met zich mee. U kunt de schimmel identificeren door een muffe geur. Als er een lek is in de afvoer zal het naar riool ruiken. Voor beide geuren is er een andere oplossing.

7 tips om de stank te verhelpen:

  1. Begin met het schoonmaken van het doucheputje. Verwijder al het vuil uit het doucheputje en schrob met een borsteltje de zijkanten goed schoon. Een goede tip van de loodgieters van Breda is om een kledinghanger te gebruiken om ook dieper in de afvoer kunnen schoon te maken.
  2. Als het stankprobleem zo nog niet verholpen is raden wij aan om een rubberen ontstopper te gebruiken. Gebruik deze totdat de stank verdwijnt.
  3. Lukt het zo ook nog niet dan kunt u gebruik maken van een ontstoppingsmiddel. Let hierbij goed op dat het geen chemisch middel is, deze zijn erg schadelijk voor het milieu. U kunt zelf een ontstoppingsmiddel maken door baksoda met azijn te mengen.
  4. Om nog verder van de geur af te komen kunt een koffieprutje door de afvoer laten lopen. Koffie haalt alle vieze geuren weg en werkt ook nog eens ontvettend.
  5. Als het gaat om een lek in de afvoer dan kunt u er zelf niet meer zo heel veel aan doen. U kunt dan contact opnemen met ons en wij kijken er direct naar. In sommige gevallen is de lekkage makkelijk te repareren, maar de in de meeste gevallen moet de hele leiding worden vervangen.
  6. Dan is het nog heel belangrijk dat u voorkomt dat het snel weer gebeurt. Maak hierom het doucheputje regelmatig schoon. Voorkom ophoping van haren en zeepresten. Door goed en regelmatig schoon te maken voorkomt u niet alleen de stank, maar ook mogelijke lekkages.
  7. Een andere goede manier om de stank te voorkomen is door een afvoerzeefje aan te brengen in het douchputje. Deze kunt gemakkelijk dagelijks schoonmaken en het vuil komt zo niet in de afvoer terecht.

Wat kunt u nog meer doen wanneer uw doucheputje stinkt?

U heeft bovenstaande geprobeerd en uw doucheputje stinkt nog steeds? Als u last heeft van een doucheputje dat stinkt dan is het dus belangrijk om eerst de stank te identificeren. Vervolgens is het belangrijk om snel aan de slag te gaan en proberen met de bovenbeschreven tips de stank te verhelpen en voor in de toekomst ook te voorkomen. Dit allemaal is om een lekkage in de afvoer te voorkomen. Maak u doucheputje dus regelmatig en goed schoon en u zult nergens last van hebben. Mocht u toch last houden van stank, neem dan contact op met Loodgieter Breda. We komen zo snel mogelijk bij u langs om het probleem waarom uw doucheputje stinkt te verhelpen.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedklussen
Lekkages
Verstoppingen
Cv-ketel reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button