ClickCease

Wat te doen bij een lekkage? Maak gebruik van onze tips!

Wat te doen bij een lekkage
Nieuws

Als gevolg van een lekkage kan er een nare waterschade in uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op uw muren of plafond! Om een dergelijke waterschade tegen te gaan, is het belangrijk om adequaat te handelen bij een lekkage. Des te sneller de lekkage immers verholpen is, des te beperkter is de hoeveelheid vocht wat in uw woning trekt. In dit artikel geeft onze loodgieter in Breda enkele handige tips, om een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen.

Stap 1: probeer de bron van de lekkage zelf te vinden

Allereerst is het verstandig om zelf op zoek te gaan naar de bron van de lekkage. Mogelijk heeft u een beginnende waterschade opgemerkt, wat u naar de lekkagebron kan leiden. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om deze bron te achterhalen. Denk aan een lekkende leiding boven uw plafond of achter uw muren. Let op: lekt er erg veel water sluit dan direct de hoofdkraan af! Zo voorkomt u waterschade. Overleg met uw verzekeraar over de vervolgstappen.

Stap 2: begin niet direct met slopen

In niet alle situaties is de lekkage met het blote oog te vinden. In dit geval is er sprake van een ‘onzichtbare’ lekkage. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u een vochtplek in de muur ziet, maar niet helemaal zeker weet waar de lekkage zit. Breek in dit geval niet direct de gehele muur open. Het kan namelijk ook zo zijn dat de werkelijke lekkage tientallen centimeters verderop zit. Neem in de plaats daarvan contact op met een loodgieter. De loodgieter beschikt over lekdetectie apparatuur, waarmee de exacte locatie van de lekkage kan worden bepaald. Dit scheelt een hoop sloopwerk.

Stap 3: vang het vocht van de lekkage op

Om te voorkomen dat het vocht in uw woning trekt, doet u er verstandig aan om het vocht zo goed mogelijk op te vangen. Gebruik hiervoor een teil, een emmer of dek de lekkende leiding of afvoer af met een vochtige doek. Een kurkdroge doek zal het water minder makkelijk opnemen, waardoor een lichtvochtige doek effectiever is.

Stap 4: bel een loodgieter voor hulp

Het verhelpen van een lekkage is vaak nagenoeg onmogelijk, omdat de leidingen of afvoer vervangen moet worden. Schakel hier dan ook de hulp van onze loodgieters in Breda voor in! Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het verhelpen van lekkages, waardoor we de lekkage op een vakkundige en snelle manier voor u kunnen oplossen.

Stap 5: declareer de kosten bij uw verzekeraar

Wat te doen bij een lekkageWanneer de lekkage buiten uw schuld om ontstaan is, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor de gemaakte kosten. Het is afhankelijk van uw verzekering en de dekking die uw verzekeraar u biedt, of dit ook voor u geldt. Maak voldoende foto’s van de waterschade en informeer bij uw verzekeraar of de kosten voor het herstel hiervan kunt declareren.

Stap 6: onderhoud met enige regelmaat uw leidingen

Het voorkomen van een lekkage is altijd beter dan het herstellen hiervan. Om deze reden is het verstandig om met enige regelmaat onderhoud aan uw leidingen te laten uitvoeren. Doordat leidingen langzaam slijten, kunnen lekkages worden veroorzaakt. Door preventief naar uw leidingen te laten kijken, kunnen lekkages voorkomen worden.

 

Waarom kiest u voor ons?

Spoedklussen
Lekkages
Verstoppingen
Cv-ketel reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button