Wie schrikt er niet van de jaarlijkse energierekening, die vaak veel hoger lijkt te zijn dan men vooraf verwacht had? Haastig gaat men op zoek naar mogelijkheden om op de energiekosten te kunnen besparen, wat vaak maar zelden een jaar lang kan worden volgehouden. Denk bijvoorbeeld aan het lager zetten van de verwarming in huis, het dragen van een extra warme trui in de herfst, enzovoorts. Het besparen op de energiekosten kan tegenwoordig een stuk slimmer, met de introductie van de slimme thermostaat. Vrijwel iedere energieleverancier biedt er tegenwoordig eentje aan, die door een erkende loodgieter kan worden gemonteerd.

Werking van de slimme thermostaat plumber wrench

Het idee van een slimme thermostaat is dat u overal de mogelijkheid heeft om uw energieverbruik te bekijken en de thermostaat in huis te beheren. Zo kunt u de kachel bijvoorbeeld aanzetten als u in de auto naar huis stapt, of nog snel uitschakelen als u dat vanochtend vergeten was. Zo hoeft de kachel niet de hele dag aan te blijven staan, om ’s avonds toch in een warm huis thuis te komen. Het is slechts voor een beeld van de mogelijkheden die de slimme thermostaat u te bieden heeft!

Om gebruik te kunnen maken van een slimme thermostaat heeft u wel de beschikking over een smartphone nodig, waarop de app voor slimme thermostaat geïnstalleerd kan worden.