Helaas kan het moment een keer komen dat de CV ketel ermee ophoudt. Dat is voor velen een fors probleem. De CV ketel zorgt immers voor tal van zaken die we in onze moderne levens als vanzelfsprekend beschouwen. Warm water uit de kraan, lekker kunnen douchen, een warm huis, enzovoorts. Het is daarom verstandig om de CV ketel tijdig te laten vervangen zodat het niet aankomt op het laatste moment. U hebt dan rustig de tijd om een vervangende CV ketel uit te zoeken en voorkomt dat de CV ketel er midden in de winter op Eerste Kerstdag of precies tijdens de jaarwisseling mee stopt. Dan hebt u immers helemaal geen tijd en zin om u in een nieuwe ketel te verdiepen.

Voldoende capaciteit

Allereerst is het belangrijk dat de ketel over voldoende capaciteit beschikt. Deze capaciteit wordt vaak als vermogen uitgedrukt in Watt of KiloWatt. Hoe meer Watt, hoe meer vermogen de ketel heeft. Hoe meer vermogen de ketel heeft, hoe sneller het water opgewarmd  kan worden en hoe sneller de woning dus ook verwarmd kan worden.

Specificaties

De ketel moet uiteraard geschikt zijn voor uw situatie. Hebt u vloerverwarming, dan moet de ketel dat ondersteunen. Hebt u andere specifieke wensen, houd daar dan rekening mee bij de keuze voor een bepaalde ketel. Gelukkig kan de leverancier of loodgieter u ook al goed helpen om voor een CV ketel te kiezen.

Ook toekomstige veranderingen

Het is belangrijk om niet alleen met de huidige situatie rekening te houden, maar ook te denken aan de veranderingen die mogelijk in de toekomst kunnen optreden. Wilt u over een paar jaar een jacuzzi of hebt u een kinderwens, neem dan een wat grotere ketel om ook dan nog te kunnen voldoen aan de warm water vraag.