ClickCease

Top 3 fouten bij aansluiten radiatoren op leidingen

Lekkage
Nieuws

Bij het aansluiten van radiatoren op leidingen kunnen nog weleens wat fouten gemaakt worden. Een ervaren loodgieter overkomt dit natuurlijk niet. De vakman heeft de werkzaamheid immers al talloze keren uitgevoerd. Wanneer u de radiatoren aansluiten echter zelf wil uitvoeren dan is het belangrijk om fouten zoveel mogelijk te voorkomen. Wij helpen u hier graag bij en benoemen daarom de top 3 fouten die gemaakt worden bij het aansluiten van radiatoren op leidingen.

Aan- en afvoerleiding verwisselen

Een radiator heeft een aanvoer en afvoer aansluiting. Bij het aansluiten van de leidingen op radiatoren is het natuurlijk belangrijk dat u deze twee niet verwisseld. Het verwisselen van de aan- en afvoerleiding is echter een fout die regelmatig gemaakt wordt bij radiatoren aansluiten. Mensen verwachten dat de meest logische aansluiting ook altijd de juiste is. U doet er echter goed aan om voor het aansluiten te controleren wat de aanvoer en wat de afvoer is.

Knelfittingen die gaan lekken

Een belangrijke vereiste bij het aansluiten van radiatoren op leidingen is ervoor zorgen dat er nadien geen lekkages ontstaan. Het aansluitpunt van de leidingen op de radiator is een plek die snel kan gaan lekken. Een waterdichte aansluiting moet gerealiseerd worden met behulp van knelfittingen. De loodgieter geeft u het advies om altijd nieuwe knelfittingen te gebruiken en deze stevig aan te draaien.

Na afloop vergeten te ontluchten

De laatste fout wordt meestal gemaakt nadat mensen verwachten dat de taak van de radiatoren aansluiten al is afgerond. Na de aansluiting staat u echter nog een werkzaamheid te wachten. Het is dan namelijk noodzakelijk om de radiatoren te ontluchten. Door het ontluchtingsventiel open te draaien, kan de lucht uit het gesloten verwarmingssysteem ontsnappen. Hierdoor blijft er alleen maar water in het systeem achter en dit komt ten goede aan de efficiëntie waarmee uw woning verwarmd kan worden.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedklussen
Lekkages
Verstoppingen
Cv-ketel reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button