Heeft u te maken met een verstopte afvoer in uw badkamer? Dan moet u mogelijk een loodgieter inschakelen. Door een verstopping kunt u mogelijk uw toilet, wastafel, bad of douche niet meer gebruiken zoals u gewend bent. In dat geval is het zaak om de verstopte afvoer zo snel mogelijk te ontstoppen. Dit kunt u zelf doen of laten doen door een loodgieter.

Vuil verwijderen

In het geval van de douche, het toilet en het bad kunt u in eerste instantie eens beginnen met het schoonmaken van de putjes. Mogelijk zitten er haren of afvalresten opgehoopt. U kunt dit verwijderen door het roostertje uit de afvoer te draaien. Zorg dat u alle afval weghaalt, want anders moet er mogelijk alsnog een loodgieter bijkomen.

Schoonspoelen

Wanneer er vlak na rooster geen vuil te bekennen is, zit er mogelijk elders in uw leiding een verstopping. Wanneer een ontstopper geen effect heeft, moet u uw afvoer eens goed doorspoelen met in heet water opgeloste soda en azijn. Laat dit een half uur intrekken en spoel de afvoer daarna goed door met enkel warm water. Heeft dit geen effect? Bel dan met een loodgieter.

Loodgieter haalt verstopping weg

Indien bovenstaande methodes geen effect hebben, kunt u een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de ontstopping voor u verhelpen. Daarnaast kunt u hem om advies vragen voor wat betreft het schoon houden van de leidingen. Wanneer u de afvoer regelmatig schoonmaakt, hoeft u geen loodgieter in te schakelen.