ClickCease

Vloerverwarming of radiatoren?

Vloerverwarming Loodgieter Breda
Nieuws

Iedereen kent wel de voordelen die aan vloerverwarming verbonden zijn. Toch zijn er zo ook wel weer een aantal nadelen verbonden aan het hebben van vloerverwarming. Dat zijn nadelen die wellicht niet iedereen kent. Het is daarom tijd om orde op zaken te stellen en de nadelen te belichten. We laten natuurlijk ook de vele voordelen niet onbesproken.  Uiteraard zal iedereen een andere waarde aan de voor- en nadelen hangen. Het is daarom goed om zelf te bedenken of u dus juist wel of geen vloerverwarming laat toepassen.

Voldoende capaciteit is van groot belang

Niets is vervelender dan een ruimte die niet warm wil worden. Zeker ’s winters is het gewoon enorm vervelend als de kamer niet warmer dan een graad of zeventien wil worden. Zeker wanneer je eenmaal koud bent, warm je niet zo snel meer op.

Het is dus zaak om dat te voorkomen. Je kunt dat voorkomen door te zorgen dat de vloerverwarming over voldoende capaciteit beschikt. Dat is echter niet het enige wat van belang is. Zeker wanneer je veel ramen in huis hebt, is het belangrijk dat deze ramen voldoende geïsoleerd zijn. Hiermee zorg je er voor dat zoveel mogelijk warmte binnenshuis blijft, wat beter is voor het woonklimaat en uiteraard ook voor de energierekening. Laat dus goed de capaciteit van de vloerverwarming uitrekenen zodat u niet voor onverwachte – koude! – verrassingen komt te staan.

Gelijkmatiger warm

Een groot voordeel van vloerverwarming is dat de woonruimte veel gelijkmatiger wordt verwarmd. In plaats van één enkele radiator komt de warmte immers van de complete vloer. Er is daardoor minder luchtcirculatie in de kamer, wat weer ten goede komt aan het leefklimaat. Bovendien zal er hierdoor minder stof door de kamer zweven.

Waarom kiest u voor ons?

Spoedklussen
Lekkages
Verstoppingen
Cv-ketel reparatie

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button