Als gevolg van een lekkage kan er een nare waterschade in uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op uw muren of plafond! Om een dergelijke waterschade tegen te gaan, is het belangrijk om adequaat te handelen bij een lekkage. Des te sneller de lekkage immers verholpen is, des te beperkter is de hoeveelheid vocht wat in uw woning trekt. In dit artikel geeft onze loodgieter in Breda enkele handige tips, om een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen.

Stap 1: probeer de bron van de lekkage zelf te vinden

Allereerst is het verstandig om zelf op zoek te gaan naar de bron van de lekkage. Mogelijk heeft u een beginnende waterschade opgemerkt, wat u naar de lekkagebron kan leiden. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om deze bron te achterhalen. Denk aan een lekkende leiding boven uw plafond of achter uw muren. Let op: lekt er erg veel water sluit dan direct de hoofdkraan af! Zo voorkomt u waterschade. Overleg met uw verzekeraar over de vervolgstappen.

Stap 2: vang het vocht van de lekkage op

Om te voorkomen dat het vocht in uw woning trekt, doet u er verstandig aan om het vocht zo goed mogelijk op te vangen. Gebruik hiervoor een teil, een emmer of dek de lekkende leiding of afvoer af met een vochtige doek. Een kurkdroge doek zal het water minder makkelijk opnemen, waardoor een lichtvochtige doek effectiever is.

Stap 3: bel een loodgieter voor hulp

Het verhelpen van een lekkage is vaak nagenoeg onmogelijk, omdat de leidingen of afvoer vervangen moet worden. Schakel hier dan ook de hulp van onze loodgieters in Breda voor in! Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het verhelpen van lekkages, waardoor we de lekkage op een vakkundige en snelle manier voor u kunnen oplossen.

Stap 4: declareer de kosten bij uw verzekeraar

Wat te doen bij een lekkage Wanneer de lekkage buiten uw schuld om ontstaan is, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor de gemaakte kosten. Het is afhankelijk van uw verzekering en de dekking die uw verzekeraar u biedt, of dit ook voor u geldt. Maak voldoende foto’s van de waterschade en informeer bij uw verzekeraar of de kosten voor het herstel hiervan kunt declareren.