Waar kunt u een installatiebedrijf voor inschakelen?

Een loodgietersbedrijf kan ook allerlei installatiewerk voor u uitvoeren. Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden spreekt men ook wel van een installatiebedrijf. Deze kunt u inschakelen voor alle soorten installaties die met water en gas te maken hebben. U moet hierbij denken aan onder andere het installeren van sanitair, cv-ketels, douches, kranen en leidingen. Het soort installatiewerk waar een erkende installateur dagelijks mee te maken krijgt. Onze loodgieter moet tijdens deze werkzaamheden voornamelijk zorg dragen dat de installatie correct wordt uitgevoerd.

Voorbeelden van installatiewerk

Het werk van een installatiebedrijf is zeer divers. Vroeger waren de werkzaamheden waarvoor u een loodgieter in kunt schakelen veel duidelijker. De laatste jaren zijn er echter tal van toepassingen bijgekomen, die ook onder het werkgebied van een loodgietersbedrijf vallen. Naast cv-ketels, wc potten, wastafels en waterleidingen, gaat een loodgieter tegenwoordig ook over tal van groene toepassingen. Zoals slimme thermostaten of zonneboilers en de daar bijhorende hightech verwarmingsketels. De professional krijgt daardoor dus met veel verschillende installaties tijdens zijn of haar werk te maken.

Verantwoordelijkheden van installateur

Besluit u om een erkende installateur in te schakelen voor het werk dat verricht moet worden? Dan heeft u in ieder geval de zekerheid dat deze vakman weet wat zijn verantwoordelijkheden zijn tijdens deze werkzaamheden. Voor het meeste installatiewerk is dit voornamelijk het voorkomen van lekkages. Waterlekkages kunnen grote schade en veel ongemak opleveren. Gaslekkages zorgen daarbij ook nog eens voor situaties waarbij levens in gevaar kunnen komen. Het is daarom van essentieel belang dat u een erkend installatiebedrijf inschakelt die werkt volgens voorgeschreven veiligheidsvoorschriften.

Loodgietersbedrijf vinden voor uw installatie

Indien er een installatie in uw huis of bedrijfspand moet worden uitgevoerd, dan is het vooral belangrijk dat u het beste bedrijf hiervoor inschakelt. Nu is het probleem natuurlijk dat iedere loodgieter van zichzelf zal zeggen dat hij of zij de beste service zal leveren. Om de juiste keuze te maken kunt u afgaan op ervaringen van vrienden en bekenden die in dezelfde regio wonen. Een andere optie is op het internet reviews van eerdere klanten lezen waarin zij het bedrijf beoordelen.

Vloerverwarming of radiatoren?

Vloerverwarming Loodgieter Breda

Iedereen kent wel de voordelen die aan vloerverwarming verbonden zijn. Toch zijn er zo ook wel weer een aantal nadelen verbonden aan het hebben van vloerverwarming. Dat zijn nadelen die wellicht niet iedereen kent. Het is daarom tijd om orde op zaken te stellen en de nadelen te belichten. We laten natuurlijk ook de vele voordelen niet onbesproken.  Uiteraard zal iedereen een andere waarde aan de voor- en nadelen hangen. Het is daarom goed om zelf te bedenken of u dus juist wel of geen vloerverwarming laat toepassen.

Voldoende capaciteit is van groot belang

Niets is vervelender dan een ruimte die niet warm wil worden. Zeker ’s winters is het gewoon enorm vervelend als de kamer niet warmer dan een graad of zeventien wil worden. Zeker wanneer je eenmaal koud bent, warm je niet zo snel meer op.

Het is dus zaak om dat te voorkomen. Je kunt dat voorkomen door te zorgen dat de vloerverwarming over voldoende capaciteit beschikt. Dat is echter niet het enige wat van belang is. Zeker wanneer je veel ramen in huis hebt, is het belangrijk dat deze ramen voldoende geïsoleerd zijn. Hiermee zorg je er voor dat zoveel mogelijk warmte binnenshuis blijft, wat beter is voor het woonklimaat en uiteraard ook voor de energierekening. Laat dus goed de capaciteit van de vloerverwarming uitrekenen zodat u niet voor onverwachte – koude! – verrassingen komt te staan.

Gelijkmatiger warm

Een groot voordeel van vloerverwarming is dat de woonruimte veel gelijkmatiger wordt verwarmd. In plaats van één enkele radiator komt de warmte immers van de complete vloer. Er is daardoor minder luchtcirculatie in de kamer, wat weer ten goede komt aan het leefklimaat. Bovendien zal er hierdoor minder stof door de kamer zweven.

Waar moet u op letten bij het kopen van een CV ketel?

Helaas kan het moment een keer komen dat de CV ketel ermee ophoudt. Dat is voor velen een fors probleem. De CV ketel zorgt immers voor tal van zaken die we in onze moderne levens als vanzelfsprekend beschouwen. Warm water uit de kraan, lekker kunnen douchen, een warm huis, enzovoorts. Het is daarom verstandig om de CV ketel tijdig te laten vervangen zodat het niet aankomt op het laatste moment. U hebt dan rustig de tijd om een vervangende CV ketel uit te zoeken en voorkomt dat de CV ketel er midden in de winter op Eerste Kerstdag of precies tijdens de jaarwisseling mee stopt. Dan hebt u immers helemaal geen tijd en zin om u in een nieuwe ketel te verdiepen.

Voldoende capaciteit

Allereerst is het belangrijk dat de ketel over voldoende capaciteit beschikt. Deze capaciteit wordt vaak als vermogen uitgedrukt in Watt of KiloWatt. Hoe meer Watt, hoe meer vermogen de ketel heeft. Hoe meer vermogen de ketel heeft, hoe sneller het water opgewarmd  kan worden en hoe sneller de woning dus ook verwarmd kan worden.

Specificaties

De ketel moet uiteraard geschikt zijn voor uw situatie. Hebt u vloerverwarming, dan moet de ketel dat ondersteunen. Hebt u andere specifieke wensen, houd daar dan rekening mee bij de keuze voor een bepaalde ketel. Gelukkig kan de leverancier of loodgieter u ook al goed helpen om voor een CV ketel te kiezen.

Ook toekomstige veranderingen

Het is belangrijk om niet alleen met de huidige situatie rekening te houden, maar ook te denken aan de veranderingen die mogelijk in de toekomst kunnen optreden. Wilt u over een paar jaar een jacuzzi of hebt u een kinderwens, neem dan een wat grotere ketel om ook dan nog te kunnen voldoen aan de warm water vraag.

Verstopte afvoer in badkamer zorgt voor overlast

Heeft u te maken met een verstopte afvoer in uw badkamer? Dan moet u mogelijk een loodgieter inschakelen. Door een verstopping kunt u mogelijk uw toilet, wastafel, bad of douche niet meer gebruiken zoals u gewend bent. In dat geval is het zaak om de verstopte afvoer zo snel mogelijk te ontstoppen. Dit kunt u zelf doen of laten doen door een loodgieter.

Vuil verwijderen

In het geval van de douche, het toilet en het bad kunt u in eerste instantie eens beginnen met het schoonmaken van de putjes. Mogelijk zitten er haren of afvalresten opgehoopt. U kunt dit verwijderen door het roostertje uit de afvoer te draaien. Zorg dat u alle afval weghaalt, want anders moet er mogelijk alsnog een loodgieter bijkomen.

Schoonspoelen

Wanneer er vlak na rooster geen vuil te bekennen is, zit er mogelijk elders in uw leiding een verstopping. Wanneer een ontstopper geen effect heeft, moet u uw afvoer eens goed doorspoelen met in heet water opgeloste soda en azijn. Laat dit een half uur intrekken en spoel de afvoer daarna goed door met enkel warm water. Heeft dit geen effect? Bel dan met een loodgieter.

Loodgieter haalt verstopping weg

Indien bovenstaande methodes geen effect hebben, kunt u een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de ontstopping voor u verhelpen. Daarnaast kunt u hem om advies vragen voor wat betreft het schoon houden van de leidingen. Wanneer u de afvoer regelmatig schoonmaakt, hoeft u geen loodgieter in te schakelen.  

Bel op tijd een loodgieter Breda in de zomer

Loodgieter Breda

Loodgieter BredaIn de zomer zijn veel loodgieters op vakantie. Ze werken in de rest van het jaar vaak erg hard en draaien lange weken. In de zomer is er de bouwvak waarin veel bouwvakkers vakantie hebben, en dus ook de loodgieters. Doordat er dan weinig grote klussen zijn, gaan veel loodgieters dus ook in die tijd weg. Dat is echter niet altijd even prettig.

Te weinig loodgieters in de zomer?

De laatste tijd zien we dat veel mensen in de zomer ook gewoon een loodgieter Breda nodig hebben. Ook in de zomer kan het keihard regenen en ook in de zomer kan het lekker weer zijn om aan een verbouwing te werken. Daarom heeft de loodgieter Breda het in de zomer al erg druk en is het zeker aan te raden om een loodgieter Breda vroeg in te schakelen. Veel particulieren hebben klussen voor de loodgieter Breda die spoed hebben. Een waterleiding is gebarsten, het dak blijkt lek, en ga zo maar door. Dat zijn klussen die haast hebben en lastig in te plannen zijn. Daarom is het zaak om als je vooraf al weet dat je een loodgieter Breda nodig hebt, deze tijdig in te boeken. Je voorkomt daarmee dat hij al helemaal vol zit of geen plek meer heeft in verband met tal van spoedklussen. Bovendien is het ook voor de loodgieter zelf wel zo prettig als hij het toch nog een beetje rustig aan kan doen in de vakantie en de werkdruk wat kan spreiden.

Er is dus niet zozeer een tekort aan loodgieters in de zomermaanden, maar de spreiding van de klussen is gewoon heel anders. Er komen meer klussen die op de korte termijn verholpen moeten worden, zo merkt ook de loodgieter Breda. Daardoor is  het zaak om tijdig die loodgieter in te schakelen!

Professionele aansluiting van gasfornuizen

De meeste mensen begrijpen best wel hoe een gasfornuis aangesloten moet worden. Op de plek waar het fornuis in de keuken hoort te staan zit meestal ook de gaskraan waar de slang van het toestel op aangesloten moet worden. Er zijn echter een aantal kleine details waar rekening mee gehouden moet worden tijdens het aansluiten die de veiligheid moeten waarborgen. Wanneer u niet van deze details op de hoogte bent of hier ook maar enigszins over twijfelt dan kan er beter voor een professionele aansluiting van gasfornuizen gekozen worden. Een loodgieter kan uw gasfornuis aansluiten waardoor u hier geen omkijken meer naar heeft.

Veiligheid bij aansluiten fornuis op gas

gasfornuisEen gasfornuis dat niet goed is aangesloten kan zeer gevaarlijk zijn. Schakel bij twijfel daarom altijd een vakman in om de aansluiting voor u uit te voeren. Deze taak hoeft immers maar één keer uitgevoerd te worden en wanneer hierbij de hulp van een vakman wordt gebruikt dan hoeft u zich nergens zorgen om te maken. De veiligheid wordt gewaarborgd door de aansluiting correct uit te voeren. Hierbij moeten bijvoorbeeld de juiste koppelstukken gebruikt worden en mag de gasslang niet achter het fornuis lopen. Ook moet nadien gecontroleerd worden op gaslekkages.

Hulp van een loodgieter bij plaatsing koolmonoxidemelder

Met een koolmonoxidemelder in huis kunt u zichzelf waarschuwen voor het dreigende gevaar van een gaslekkage. Een van de gevaren aan een gaslekkage is het potentiële explosiegevaar wat hierbij komt kijken, zeker als het gas zich al in het merendeel van uw kamers heeft verspreid. Zodra u een aansteker of lucifer gebruikt in een ruimte met veel gas, kan er een explosie ontstaan. De koolmonoxidemelder laat gelukkig tijdig een alarm in uw woning afgaan, zodat u een explosie kunt voorkomen. Tevens maakt koolmonoxide u slaperig, waarvoor u met het alarm behoed wordt.

Schakel een erkende loodgieter bij u in de buurt in, om de koolmonoxidemelder in uw woning te laten installeren. Het is belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt, om te voorkomen dat de koolmonoxidemelder niet werkt bij een gaslekkage.

Kies voor gecertificeerde koolmonoxidemelders

Een koolmonoxidemelder kunt u ook bij de plaatselijke hobby- of bouwwinkel aanschaffen en zelf installeren. Zorg er in ieder geval altijd voor, dat u kiest voor de plaatsing van een koolmonoxidemelder met een certificaat. Niet iedere koolmonoxidemelder in hobby- en bouwwinkels is voorzien van een dergelijk certificaat. Hierdoor kan niet gegarandeerd worden dat de koolmonoxidemelder het altijd doet.

Wilt u advies over verschillende modellen koolmonoxidemelders? Vraag uw loodgieter naar meer informatie. Een loodgieter heeft doorgaans veel ervaring met verschillende modellen koolmonoxidemelders, zodat u samen kunt kijken welk model het beste bij uw woning past.

 

Energie besparen met een slimme thermostaat

Wie schrikt er niet van de jaarlijkse energierekening, die vaak veel hoger lijkt te zijn dan men vooraf verwacht had? Haastig gaat men op zoek naar mogelijkheden om op de energiekosten te kunnen besparen, wat vaak maar zelden een jaar lang kan worden volgehouden. Denk bijvoorbeeld aan het lager zetten van de verwarming in huis, het dragen van een extra warme trui in de herfst, enzovoorts. Het besparen op de energiekosten kan tegenwoordig een stuk slimmer, met de introductie van de slimme thermostaat. Vrijwel iedere energieleverancier biedt er tegenwoordig eentje aan, die door een erkende loodgieter kan worden gemonteerd.

Werking van de slimme thermostaatplumber wrench

Het idee van een slimme thermostaat is dat u overal de mogelijkheid heeft om uw energieverbruik te bekijken en de thermostaat in huis te beheren. Zo kunt u de kachel bijvoorbeeld aanzetten als u in de auto naar huis stapt, of nog snel uitschakelen als u dat vanochtend vergeten was. Zo hoeft de kachel niet de hele dag aan te blijven staan, om ’s avonds toch in een warm huis thuis te komen. Het is slechts voor een beeld van de mogelijkheden die de slimme thermostaat u te bieden heeft!

Om gebruik te kunnen maken van een slimme thermostaat heeft u wel de beschikking over een smartphone nodig, waarop de app voor slimme thermostaat geïnstalleerd kan worden.

Geen nieuwe problemen bij ontdooien van waterleidingen

Working tools, plumbing, pipes and faucetsJe wilt natuurlijk geen nieuwe problemen bij het ontdooien van de waterleidingen. Dat is op zich al vervelend genoeg. Maar als je niet goed oppast bij het ontdooien van de waterleidingen, dan kan er nog meer mis gaan. Je kunt bijvoorbeeld brand veroorzaken doordat je toch niet zo handig met die brander bent als je dacht. Bij het verkeerd laten ontdooien van de waterleidingen en wanneer je niet de juiste maatregelen treft, is het mogelijk dat je onbedoeld de waterleidingen laat scheuren of knappen. De lekkage die daar uit voort komt kan weer voor gevaar zorgen in combinatie met elektriciteit. Kortom als je niet weet waar je mee bezig bent kunnen bevroren waterleidingen snel erger worden, dan slechts een winter ergernis. Dus wees verstandig en laat de loodgieter dit klusje voor je opknappen.

Waarom de loodgieter

De loodgieter laat jouw leidingen op zo een manier ontdooien, dat de druk goed kan ontsnappen en er geen te grote schommelingen in temperatuur plaats vinden. Dat voorkomt het scheuren van de waterleidingen. Daarnaast zal de loodgieter ook snel kunnen waarnemen waar het probleem zich bevindt en waar het door wordt veroorzaakt. Dat is nuttig om twee redenen. Ten eerste kan het probleem sneller worden verholpen, zodat jij weer op een prettige manier verder kunt. Ten tweede kan de loodgieter je nuttig advies geven over hoe je deze problemen in het vervolg kunt voorkomen. Er zijn wat dat betreft verschillende maatregelen die je kunt nemen.

De nieuwste badkamer trends

Trends Breda

Heb je plannen om je badkamer te verbouwen? Dan wil je misschien wel weten wat de nieuwste trends zijn op het gebied van badkamers. Lees er alles over en maak van jouw nieuwe badkamer een moderne ruimte waar je heerlijk kunt ontspannen.

Trend 1 – Natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen in de badkamer is steeds meer in opkomst. Zo zien we heel veel hout op de vloer, als lambrisering en zelfs als ombouw voor sanitair. Verder zien we op de wanden veel tadelakt en andere natuurlijke wandbekleding. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een prettige en warme sfeer in de badkamer.

Trend 2 – Wellness in de badkamer

We zien steeds meer verschuiving in het gebruik van badkamers. Waar badkamers eerst voornamelijk praktisch werden ingedeeld en vooral bedoeld waren om je in op te frissen en tegelijkertijd de was te doen, worden de ruimtes nu het liefst gebruikt als eigen spa ruimte. Luxe materialen en extra’s zoals een stortdouche, dimbare verlichting en zelfs sauna’s en jacuzzi’s in de badkamer worden steeds gangbaarder in Nederlandse huishoudens.

Trend 3 – Open ruimte

Trends BredaKleine douchehokjes, een bad achter een douchegordijn en een toilet verstopt in de hoek is heel erg ouderwets. In de badkamers van tegenwoordig wordt er voornamelijk nadruk gelegd op ruimte. Glazen wanden, inloopdouches en sanitair uit één kleur zorgen ervoor dat je badkamer heel ruim oogt. De hele ruimte wordt betegeld met grote tegels of gestuct met tadelakt zodat het lijkt of de wanden en de muren in elkaar overlopen.