installatiebedrijf en loodgietersbedrijf

Vandaag de dag kun je talloze vakmannen inschakelen die je van dienst kunnen zijn bij diverse klussen in jouw woning. Wil je werk aan jouw leidingwerk uit laten voeren? Dan denk je vast en zeker al snel aan een loodgieter. Er zijn vandaag de dag echter ook installatiebedrijven die jou kunnen helpen bij leidingwerkzaamheden. Hierdoor twijfelen veel mensen welke van de twee bedrijven zij nu het beste in kunnen schakelen voor werkzaamheden. Twijfel je ook? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hieronder namelijk wat het verschil is tussen een installatiebedrijf en een loodgietersbedrijf.

Lekkages verhelpen

Een installatiebedrijf en loodgietersbedrijf voeren beide werkzaamheden uit aan het leidingwerk. Zo verleggen ze bijvoorbeeld allebei leidingen. Ook kunnen ze beide nieuwe leidingen aanleggen. Heb je te maken met een lekkage? Dan doe je er goed aan een loodgietersbedrijf in te schakelen. De meeste installatiebedrijven richten zich namelijk niet op het verhelpen van een lek in jouw dak of leidingwerk. In het geval van een lekkage is het dus verstandig om een loodgietersbedrijf in te schakelen. Een lekkage is in dat geval namelijk binnen de kortste keren verholpen. Dit is nog maar de vraag wanneer je een installatiebedrijf inschakelt.

Werk aan cv ketel

Zijn er problemen met jouw ketel? Of wil je jouw oude ketel vervangen door een nieuwe? Dan kun je dit laten doen door een installatiebedrijf. Wat veel mensen niet weten, is dat een loodgieter ook prima werk aan een ketel uit kan voeren. Heb je bijvoorbeeld te maken met een storing? Dan is het echt niet nodig om hiervoor een installatiebedrijf in te schakelen. Het loodgietersbedrijf bij jou in de buurt kan dit probleem namelijk ook snel verhelpen. Veel loodgieters werken tegenwoordig zelfs met een speciale spoedservice. Hierdoor zijn zij 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereikbaar in geval van nood. En een storing in jouw cv ketel bestempelt een loodgietersbedrijf zeker als noodgeval.

Weet u wat de rol en werking van het expansievat in de cv-installatie is? Onder de cv-installatie verstaan we in dit geval het gehele circuit van de cv-ketel, de waterleidingen, de radiatoren, aangesloten kranen en het expansievat. Het expansievat is een van de belangrijkste onderdelen om gevaarlijke situaties en schade voorkomen. Bij het opwarmen van het water in de cv-ketel wordt de druk op het reeds beschreven circuit opgevoerd. Dit betekent dat de druk op leidingen groeit, evenals de kans op het knappen van de leidingen. Wist u dat het verwarmen van water ertoe kan leiden, dat het water met 3% uitzet? Vaak wordt gedacht dat water alleen uitzet, wanneer dit naar ijs wordt getransformeerd.

Samenstelling van het expansievat

Het expansievat wordt opgebouwd uit twee verschillende delen, die gescheiden worden door een membraan. In het eerste deel bevindt zich water, wat vanuit de cv-ketel afkomstig is. Het tweede deel van het expansievat wordt gevuld met een gas, wat in veel gevallen stikstof is. Een van de eigenschappen van dit gas, is het feit dat het zich makkelijk laat samendrukken. Deze eigenschap maakt het mogelijk om de druk op het circuit rond een cv-installatie stabiel te houden met het expansievat.

Werking van het expansievat

Op het moment dat de druk op het circuit rond de cv-ketel toeneemt, wordt het expansievat ingeschakeld. De toegenomen druk maakt dat het membraan zich richting het deel met gas zal bewegen. Het gas wordt hierbij samengedrukt, waardoor de druk op het circuit als geheel afneemt. In feite ontsnapt een deel van de druk op deze manier. Mocht het expansievat de druk niet voldoende kunnen verlagen, dan heeft men een alternatief: het overstortventiel. Via die automatische ventiel kan een deel van het hete water het circuit verlaten. Zo neemt de druk af en worden gevaarlijke situaties voorkomen.

Onderhoud aan het expansievat

Het is van groot belang, dat het expansievat regelmatig en op de juiste wijze wordt onderhouden. Doordat een deel van het expansievat gevuld is met gas, is het sterk af te raden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Onze loodgieters staan voor u klaar, om u hier de helpende hand bij te bieden. Door het expansievat regelmatig te laten onderhouden, blijft deze goed functioneren en is de kans op schade of ongelukken klein. Wanneer heeft u het expansievat in uw woning voor het laatst laten onderhouden?

Bij het aansluiten van radiatoren op leidingen kunnen nog weleens wat fouten gemaakt worden. Een ervaren loodgieter overkomt dit natuurlijk niet. De vakman heeft de werkzaamheid immers al talloze keren uitgevoerd. Wanneer u de radiatoren aansluiten echter zelf wil uitvoeren dan is het belangrijk om fouten zoveel mogelijk te voorkomen. Wij helpen u hier graag bij en benoemen daarom de top 3 fouten die gemaakt worden bij het aansluiten van radiatoren op leidingen.

Aan- en afvoerleiding verwisselen

Een radiator heeft een aanvoer en afvoer aansluiting. Bij het aansluiten van de leidingen op radiatoren is het natuurlijk belangrijk dat u deze twee niet verwisseld. Het verwisselen van de aan- en afvoerleiding is echter een fout die regelmatig gemaakt wordt bij radiatoren aansluiten. Mensen verwachten dat de meest logische aansluiting ook altijd de juiste is. U doet er echter goed aan om voor het aansluiten te controleren wat de aanvoer en wat de afvoer is.

Knelfittingen die gaan lekken

Een belangrijke vereiste bij het aansluiten van radiatoren op leidingen is ervoor zorgen dat er nadien geen lekkages ontstaan. Het aansluitpunt van de leidingen op de radiator is een plek die snel kan gaan lekken. Een waterdichte aansluiting moet gerealiseerd worden met behulp van knelfittingen. De loodgieter geeft u het advies om altijd nieuwe knelfittingen te gebruiken en deze stevig aan te draaien.

Na afloop vergeten te ontluchten

De laatste fout wordt meestal gemaakt nadat mensen verwachten dat de taak van de radiatoren aansluiten al is afgerond. Na de aansluiting staat u echter nog een werkzaamheid te wachten. Het is dan namelijk noodzakelijk om de radiatoren te ontluchten. Door het ontluchtingsventiel open te draaien, kan de lucht uit het gesloten verwarmingssysteem ontsnappen. Hierdoor blijft er alleen maar water in het systeem achter en dit komt ten goede aan de efficiëntie waarmee uw woning verwarmd kan worden.

Wat te doen bij een lekkage

Als gevolg van een lekkage kan er een nare waterschade in uw woning ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op uw muren of plafond! Om een dergelijke waterschade tegen te gaan, is het belangrijk om adequaat te handelen bij een lekkage. Des te sneller de lekkage immers verholpen is, des te beperkter is de hoeveelheid vocht wat in uw woning trekt. In dit artikel geeft onze loodgieter in Breda enkele handige tips, om een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen.

Stap 1: probeer de bron van de lekkage zelf te vinden

Allereerst is het verstandig om zelf op zoek te gaan naar de bron van de lekkage. Mogelijk heeft u een beginnende waterschade opgemerkt, wat u naar de lekkagebron kan leiden. Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om deze bron te achterhalen. Denk aan een lekkende leiding boven uw plafond of achter uw muren. Let op: lekt er erg veel water sluit dan direct de hoofdkraan af! Zo voorkomt u waterschade. Overleg met uw verzekeraar over de vervolgstappen.

Stap 2: vang het vocht van de lekkage op

Om te voorkomen dat het vocht in uw woning trekt, doet u er verstandig aan om het vocht zo goed mogelijk op te vangen. Gebruik hiervoor een teil, een emmer of dek de lekkende leiding of afvoer af met een vochtige doek. Een kurkdroge doek zal het water minder makkelijk opnemen, waardoor een lichtvochtige doek effectiever is.

Stap 3: bel een loodgieter voor hulp

Het verhelpen van een lekkage is vaak nagenoeg onmogelijk, omdat de leidingen of afvoer vervangen moet worden. Schakel hier dan ook de hulp van onze loodgieters in Breda voor in! Onze loodgieters hebben een ruime ervaring in het verhelpen van lekkages, waardoor we de lekkage op een vakkundige en snelle manier voor u kunnen oplossen.

Stap 4: declareer de kosten bij uw verzekeraar

Wat te doen bij een lekkageWanneer de lekkage buiten uw schuld om ontstaan is, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor de gemaakte kosten. Het is afhankelijk van uw verzekering en de dekking die uw verzekeraar u biedt, of dit ook voor u geldt. Maak voldoende foto’s van de waterschade en informeer bij uw verzekeraar of de kosten voor het herstel hiervan kunt declareren.

Een loodgietersbedrijf kan ook allerlei installatiewerk voor u uitvoeren. Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden spreekt men ook wel van een installatiebedrijf. Deze kunt u inschakelen voor alle soorten installaties die met water en gas te maken hebben. U moet hierbij denken aan onder andere het installeren van sanitair, cv-ketels, douches, kranen en leidingen. Het soort installatiewerk waar een erkende installateur dagelijks mee te maken krijgt. Onze loodgieter moet tijdens deze werkzaamheden voornamelijk zorg dragen dat de installatie correct wordt uitgevoerd.

Voorbeelden van installatiewerk

Het werk van een installatiebedrijf is zeer divers. Vroeger waren de werkzaamheden waarvoor u een loodgieter in kunt schakelen veel duidelijker. De laatste jaren zijn er echter tal van toepassingen bijgekomen, die ook onder het werkgebied van een loodgietersbedrijf vallen. Naast cv-ketels, wc potten, wastafels en waterleidingen, gaat een loodgieter tegenwoordig ook over tal van groene toepassingen. Zoals slimme thermostaten of zonneboilers en de daar bijhorende hightech verwarmingsketels. De professional krijgt daardoor dus met veel verschillende installaties tijdens zijn of haar werk te maken.

Verantwoordelijkheden van installateur

Besluit u om een erkende installateur in te schakelen voor het werk dat verricht moet worden? Dan heeft u in ieder geval de zekerheid dat deze vakman weet wat zijn verantwoordelijkheden zijn tijdens deze werkzaamheden. Voor het meeste installatiewerk is dit voornamelijk het voorkomen van lekkages. Waterlekkages kunnen grote schade en veel ongemak opleveren. Gaslekkages zorgen daarbij ook nog eens voor situaties waarbij levens in gevaar kunnen komen. Het is daarom van essentieel belang dat u een erkend installatiebedrijf inschakelt die werkt volgens voorgeschreven veiligheidsvoorschriften.

Loodgietersbedrijf vinden voor uw installatie

Indien er een installatie in uw huis of bedrijfspand moet worden uitgevoerd, dan is het vooral belangrijk dat u het beste bedrijf hiervoor inschakelt. Nu is het probleem natuurlijk dat iedere loodgieter van zichzelf zal zeggen dat hij of zij de beste service zal leveren. Om de juiste keuze te maken kunt u afgaan op ervaringen van vrienden en bekenden die in dezelfde regio wonen. Een andere optie is op het internet reviews van eerdere klanten lezen waarin zij het bedrijf beoordelen.

Vloerverwarming Loodgieter Breda

Iedereen kent wel de voordelen die aan vloerverwarming verbonden zijn. Toch zijn er zo ook wel weer een aantal nadelen verbonden aan het hebben van vloerverwarming. Dat zijn nadelen die wellicht niet iedereen kent. Het is daarom tijd om orde op zaken te stellen en de nadelen te belichten. We laten natuurlijk ook de vele voordelen niet onbesproken.  Uiteraard zal iedereen een andere waarde aan de voor- en nadelen hangen. Het is daarom goed om zelf te bedenken of u dus juist wel of geen vloerverwarming laat toepassen.

Voldoende capaciteit is van groot belang

Niets is vervelender dan een ruimte die niet warm wil worden. Zeker ’s winters is het gewoon enorm vervelend als de kamer niet warmer dan een graad of zeventien wil worden. Zeker wanneer je eenmaal koud bent, warm je niet zo snel meer op.

Het is dus zaak om dat te voorkomen. Je kunt dat voorkomen door te zorgen dat de vloerverwarming over voldoende capaciteit beschikt. Dat is echter niet het enige wat van belang is. Zeker wanneer je veel ramen in huis hebt, is het belangrijk dat deze ramen voldoende geïsoleerd zijn. Hiermee zorg je er voor dat zoveel mogelijk warmte binnenshuis blijft, wat beter is voor het woonklimaat en uiteraard ook voor de energierekening. Laat dus goed de capaciteit van de vloerverwarming uitrekenen zodat u niet voor onverwachte – koude! – verrassingen komt te staan.

Gelijkmatiger warm

Een groot voordeel van vloerverwarming is dat de woonruimte veel gelijkmatiger wordt verwarmd. In plaats van één enkele radiator komt de warmte immers van de complete vloer. Er is daardoor minder luchtcirculatie in de kamer, wat weer ten goede komt aan het leefklimaat. Bovendien zal er hierdoor minder stof door de kamer zweven.

Helaas kan het moment een keer komen dat de CV ketel ermee ophoudt. Dat is voor velen een fors probleem. De CV ketel zorgt immers voor tal van zaken die we in onze moderne levens als vanzelfsprekend beschouwen. Warm water uit de kraan, lekker kunnen douchen, een warm huis, enzovoorts. Het is daarom verstandig om de CV ketel tijdig te laten vervangen zodat het niet aankomt op het laatste moment. U hebt dan rustig de tijd om een vervangende CV ketel uit te zoeken en voorkomt dat de CV ketel er midden in de winter op Eerste Kerstdag of precies tijdens de jaarwisseling mee stopt. Dan hebt u immers helemaal geen tijd en zin om u in een nieuwe ketel te verdiepen.

Voldoende capaciteit

Allereerst is het belangrijk dat de ketel over voldoende capaciteit beschikt. Deze capaciteit wordt vaak als vermogen uitgedrukt in Watt of KiloWatt. Hoe meer Watt, hoe meer vermogen de ketel heeft. Hoe meer vermogen de ketel heeft, hoe sneller het water opgewarmd  kan worden en hoe sneller de woning dus ook verwarmd kan worden.

Specificaties

De ketel moet uiteraard geschikt zijn voor uw situatie. Hebt u vloerverwarming, dan moet de ketel dat ondersteunen. Hebt u andere specifieke wensen, houd daar dan rekening mee bij de keuze voor een bepaalde ketel. Gelukkig kan de leverancier of loodgieter u ook al goed helpen om voor een CV ketel te kiezen.

Ook toekomstige veranderingen

Het is belangrijk om niet alleen met de huidige situatie rekening te houden, maar ook te denken aan de veranderingen die mogelijk in de toekomst kunnen optreden. Wilt u over een paar jaar een jacuzzi of hebt u een kinderwens, neem dan een wat grotere ketel om ook dan nog te kunnen voldoen aan de warm water vraag.

Heeft u te maken met een verstopte afvoer in uw badkamer? Dan moet u mogelijk een loodgieter inschakelen. Door een verstopping kunt u mogelijk uw toilet, wastafel, bad of douche niet meer gebruiken zoals u gewend bent. In dat geval is het zaak om de verstopte afvoer zo snel mogelijk te ontstoppen. Dit kunt u zelf doen of laten doen door een loodgieter.

Vuil verwijderen

In het geval van de douche, het toilet en het bad kunt u in eerste instantie eens beginnen met het schoonmaken van de putjes. Mogelijk zitten er haren of afvalresten opgehoopt. U kunt dit verwijderen door het roostertje uit de afvoer te draaien. Zorg dat u alle afval weghaalt, want anders moet er mogelijk alsnog een loodgieter bijkomen.

Schoonspoelen

Wanneer er vlak na rooster geen vuil te bekennen is, zit er mogelijk elders in uw leiding een verstopping. Wanneer een ontstopper geen effect heeft, moet u uw afvoer eens goed doorspoelen met in heet water opgeloste soda en azijn. Laat dit een half uur intrekken en spoel de afvoer daarna goed door met enkel warm water. Heeft dit geen effect? Bel dan met een loodgieter.

Loodgieter haalt verstopping weg

Indien bovenstaande methodes geen effect hebben, kunt u een loodgieter inschakelen. Een loodgieter kan de ontstopping voor u verhelpen. Daarnaast kunt u hem om advies vragen voor wat betreft het schoon houden van de leidingen. Wanneer u de afvoer regelmatig schoonmaakt, hoeft u geen loodgieter in te schakelen.  

Loodgieter Breda

Loodgieter BredaIn de zomer zijn veel loodgieters op vakantie. Ze werken in de rest van het jaar vaak erg hard en draaien lange weken. In de zomer is er de bouwvak waarin veel bouwvakkers vakantie hebben, en dus ook de loodgieters. Doordat er dan weinig grote klussen zijn, gaan veel loodgieters dus ook in die tijd weg. Dat is echter niet altijd even prettig.

Te weinig loodgieters in de zomer?

De laatste tijd zien we dat veel mensen in de zomer ook gewoon een loodgieter Breda nodig hebben. Ook in de zomer kan het keihard regenen en ook in de zomer kan het lekker weer zijn om aan een verbouwing te werken. Daarom heeft de loodgieter Breda het in de zomer al erg druk en is het zeker aan te raden om een loodgieter Breda vroeg in te schakelen. Veel particulieren hebben klussen voor de loodgieter Breda die spoed hebben. Een waterleiding is gebarsten, het dak blijkt lek, en ga zo maar door. Dat zijn klussen die haast hebben en lastig in te plannen zijn. Daarom is het zaak om als je vooraf al weet dat je een loodgieter Breda nodig hebt, deze tijdig in te boeken. Je voorkomt daarmee dat hij al helemaal vol zit of geen plek meer heeft in verband met tal van spoedklussen. Bovendien is het ook voor de loodgieter zelf wel zo prettig als hij het toch nog een beetje rustig aan kan doen in de vakantie en de werkdruk wat kan spreiden.

Er is dus niet zozeer een tekort aan loodgieters in de zomermaanden, maar de spreiding van de klussen is gewoon heel anders. Er komen meer klussen die op de korte termijn verholpen moeten worden, zo merkt ook de loodgieter Breda. Daardoor is  het zaak om tijdig die loodgieter in te schakelen!